All roads lead to Rome
Home

All roads lead to Rome

The capital of the roman empire

Posted on May 09ND, 2017

Zomer 2014 bracht ons in de hoofdstad van Italie, Rome. Niet via de verschillende wegen zoals in het gezegde staat, maar steady en snel via de lucht.

Rome is de tweede Europese stad, na Barcelona, welke wij samen bezocht hebben. Wie kent de stad nu niet, al is het alleen maar van de vele films met Rome als decor. Je kunt je misschien wel voorstellen waarom we voor deze bestemming hebben gekozen. De stad heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Van het bekende Colosseum tot de afgelegen steegjes, en van het Vaticaan tot de Trevi-fontein. Rome heeft alles wat je zoekt.

Onze uitvalsbasis tijdens deze 12 daagse trip was geen chique of luxehotel, maar een camping! We wilden namelijk ook lekker chillen, naast het ontdekken van de Romeinse pareltjes. Camping Tiber was hiervoor de ideale plek. Na een kilometerslange dag, maakten we nog een heerlijk bommetje in het zwembad. Daarnaast mag het restaurant op de camping niet onbenoemd blijven. Serieus, wij hebben hier onze lekkerste pizza(‘s!) ooit gegeten. Vanuit camping Tiber rijdt er een shuttlebusje naar het lokale treinstation (5 min). Vanaf daar neem je de trein en ben je binnen 20 minuten op Flaminio stazione.

Check the Recap

TravelCaptures

Rome, Italy

Tip!
Ga ’s avonds eens richting Piazza del Popolo. Dit is een prachtig, groot plein met in het midden een grote obelisk. ’s Avonds is het hier vaak een gezellig boel met straatartiesten en muzikanten. Wij waren even in de waan dat Michael Jackson uit zijn graf was opgestaan, maar helaas… Gewoon een supergoede imitatie!

Prachtige steegjes

De straat (naam: Via Dei Fori Imperiali) op onderstaande foto's behoort toch wel zo'n beetje tot onze lievelingsstraat! Het is de verbinding tussen het Vittorio Emanuele monument (hier ligt de onbekende soldaat en brand het eeuwige vuur) en het Collosseum. Zie het maar als de oprijlaan van het Collosseum.

De straat is ontzettend breed, wat maakt dat het er heel statig uit ziet. De bomen zijn net  gigantische broccoli's  en de prachtige gebouwen geven je het idee dat je bent geteleporteerd naar de Romeinse tijd. Op de stoep staan vaak kunstenaars en muzikanten, die zorgen voor een heel fijn sfeertje!

Via Dei Fori Imperiali Via Dei Fori Imperiali

Tip!
Langs deze straat ligt het Forum Romanum. Mocht je helaas geen tijd hebben om hier naar binnen te gaan, loop dan door deze straat! Er staan namelijk geen hoge muren of hekken tussen de straat en het Forum, waardoor je toch een blik kunt werpen op de Romeinse resten. De straat is bijna niet te ontwijken als je naar het Collosseum gaat en zo sla je twee vliegen in één klap!

Forum Romano Forum Romano

Tip!
Wil je naar binnen bij het Collosseum, haal dan een combinatieticket bij het Forum Romanum. De rijen zijn de helft zo lang als bij het Collosseum en uiteindelijk ben je nog goedkoper uit voor beide ook. En geloof ons, het Forum Romanum is net zo de moeite waard als het Collosseum.

Il Colosseo

Tip!
Zin in een ijsje? Genoeg keuze in Rome! Wij hebben bij een Gelateria op Piazza Navona onze kans gegrepen, dachten we. Helaas kregen we geen lekkere Ananas/Mango ijsco, maar twee stukken fruit! Op dat moment een beetje een domper, maar wat hebben we gelachen achteraf. Dus onze tip, koop lekker een ijsco bij een van de vele ijssalonnen in de kleine steegjes. Je weet zeker dat je echt ijs krijgt, en stukken goedkoper dan op zo’n hotspot!

St. Pieter Mis in de St. Pieter St. Pieter
Cityscape vanaf St. Pieter

End of TRAVELRECAP