Dream of Venice

The capital of love

Zomer 2015. Wederom was Italie het land van bestemming, echter gingen we dit keer naar Venetië. Vanaf Eindhoven Airport vlogen we in zo’n 2 uur naar Treviso (een vliegveld op een uurtje afstand van Venetië). We verbleven op Camping Al Boschetto in Ca’Savio op het schiereiland voor Venetië, in een heel schattige mobile home. De camping lag aan het strand en met de boot kon je gemakkelijk in het centrum van Venetië komen. De ideale uitvalsbasis voor een chille citytrip!

We hadden gunstige vliegtijden waardoor we redelijk op tijd aankwamen. Reislustig als we waren (lees: vooral Pien), wilden we na aankomst niet eerst naar de camping (dat leek een omweg op de kaart) maar konden we ‘net zo goed’ via het centrum van Venetië naar de camping gaan. Dus namen we vanaf Treviso Airport een shuttle bus naar het centrum van Venetie. Misschien kun je al voorspellen dat kleine klinkertjes, bruggetjes en koffers (gelukkig alleen handbagage) niet zo’n hele goede combi waren.

Toch hebben we die eerste dag al een heel stuk van Venetië gezien. We werden afgezet in het noorden van de stad en zijn toen te voet naar het zuiden, richting het San Marco plein, gelopen. Vanuit daar hebben we de boot genomen naar Punta Sabbioni, de westkant van het schiereiland waar onze camping zich bevond. In Punta Sabbioni namen we de bus richting de camping. Helaas verliep dit niet heel soepeltjes… We waren namelijk een aantal haltes te ver uitgestapt waardoor we een heel eind terug moesten lopen richting de camping (na een hele dag rondstruinen in Venetië), mét al onze bagage, in de brandende zon en zonder langsrijdende taxi’s. Laten we het erop houden dat het er niet gezelliger op werd.

Tip! Loop eenmaal over het San Marco plein en door de omliggende wijk, maar blijf er alsjeblieft niet hangen. Je kunt er (helemaal in de zomer) over de koppen kijken. Het is er natuurlijk ontzettend mooi, maar ook erg druk. Onze tip is om de wijk ‘Castello’ (oosten van Venetie) in te gaan. Wij waren hier midden juli, hebben hier toen een paar uur rondgelopen en konden de toeristen serieus op één hand tellen. En dit terwijl wij het hier zeker net zo mooi vonden, misschien nog wel mooier.

Nadat we een poosje drie meter achter elkaar hadden gelopen, een aantal woordenwisselingen hadden gehad en twee uur hadden lopen (misschien overdrijf ik… maar het was wel echt lang lopen), kwamen we eindelijk bij de camping aan en maakte ons verslechterde humeur weer plaats voor het vakantiegevoel. De mobile home was van alle gemakken voorzien en we stonden in drie stappen op het strand.

We zijn een aantal keer met de boot van Punta Sabbioni naar Venetië (uitstappen bij San Marco) geweest en elke keer was de boottocht weer een belevenis. Zo gaaf zo op dat water met Venetië aan de horizon! Ook de stad zelf maakt haar verwachtingen waar. De kleine steegjes, de ‘canals’ en de schattige bruggetjes zijn geweldig! Door de wirwar aan straatjes en het water kun je misschien het gevoel hebben dat je je niet echt goed kunt oriënteren als je ergens loopt. Don’t worry. Door de stad slingert het Canal Grande, het grootste ‘canal’ van Venetië, met in het midden de mooie eye-catcher: de Rialtobrug. In veel straatjes hangen bordjes met verwijzingen hiernaartoe, waardoor je misschien een beetje beter weet je je bevindt.

Arrivederci!