All roads lead to Rome

The capital of the roman empire

Zomer 2014 bracht ons in de hoofdstad van Italie, Rome. Niet via de verschillende wegen zoals in het gezegde staat, maar steady en snel via de lucht.

Rome is de tweede Europese stad, na Barcelona, welke wij samen bezocht hebben. Wie kent de stad nu niet, al is het alleen maar van de vele films met Rome als decor. Je kunt je misschien wel voorstellen waarom we voor deze bestemming hebben gekozen. De stad heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Van het bekende Colosseum tot de afgelegen steegjes, en van het Vaticaan tot de Trevi-fontein. Rome heeft alles wat je zoekt.

Onze uitvalsbasis tijdens deze 12 daagse trip was geen chique of luxehotel, maar een camping! We wilden namelijk ook lekker chillen, naast het ontdekken van de Romeinse pareltjes. Camping Tiber was hiervoor de ideale plek. Na een kilometerslange dag, maakten we nog een heerlijk bommetje in het zwembad. Daarnaast mag het restaurant op de camping niet onbenoemd blijven. Serieus, wij hebben hier onze lekkerste pizza(‘s!) ooit gegeten. Vanuit camping Tiber rijdt er een shuttlebusje naar het lokale treinstation (5 min). Vanaf daar neem je de trein en ben je binnen 20 minuten op Flaminio stazione.