Exploring Prague

The capital of a Hundred Spires

In de zomer van 2016 ging onze reis naar Praag, Tsjechië.

We waren nog niet eerder op vakantie geweest in Oost-Europa en ook zo’n lange trip met de auto was nieuw voor ons. Daarnaast zouden we gaan kamperen op een camping, en niet zoals eerder in een stacaravan/huisje maar in een tent! Joehoe :)

Met een volgepakte auto gingen we op weg. De reis ging voorspoedig en in 8\9 uurtjes kwamen we aan. De camping hadden we van tevoren uitgezocht en lag op een halfuurtje van Praag met het openbaar vervoer. Nadat we de tent hadden opgezet (kleinste tentje van de hele camping!), zaten we ’s avonds met een voldaan gevoel aan een welverdiende pizza en een fris biertje. Vakantie!!!

We bleven ongeveer 12 dagen op de camping in Klanovice. De ene dag gingen we op pad, de andere dag bleven we lekker op de camping om te chillen bij het zwembad. Afhankelijk van het weertje… want je hebt hier wel iets minder goed weer-garantie dan in het zuiden van Europa ;)

Vanaf de camping konden we met de bus en trein binnen een halfuurtje in het centrum van Praag komen. Ideaal en supercheap! Met de auto moet je niet eens in zo’n wereldstad willen rijden, laat staan een parkeerplekje vinden.

Praag is een geweldig stad met prachtige gebouwen. De grote rivier Vltava (geen idee hoe je het uitspreekt, maar wordt ook Moldau genoemd, is makkelijker!) scheidt Praag in twee delen. De belangrijkste verbinding tussen de twee delen is de Karelsbrug. Op deze brug staan prachtige beeldhouwwerken van belangrijke historische personen. Ook staan hier vaak kunstenaars of verkopers, leuk om even langs te struinen.

Tip! Als je de Karelsbrug met de Burcht op de achtergrond, graag mooi wilt fotograferen, loop dan iets verder naar Most Legíí (Legion bridge). Een ander leuke bijkomstigheid is dat onder deze brug een soort eilandje/parkje ligt, waar je even heerlijk kunt bijkomen van de gemaakte kilometers!

De Burcht ligt aan de linkerkant van de rivier. Alleen de wandeltocht er naartoe is al een feest. Het is iets hoger gelegen waardoor je een prachtig uitzicht hebt over Praag. Eenmaal boven, kun je je vergapen aan de Sint-Vituskathedraal en verdwalen in de omliggende steegjes. Het Gouden Straatje is er hier één van. Dit is een superschattig steegje met veel kleine kleurrijke huisjes, waar vroeger goudsmeden zouden hebben gewoond.

Staroměstskě námĕstí, het oude Stadsplein. Hier begonnen wij meestal onze wandeltocht door de stad. Het plein ligt namelijk vrij dichtbij het station waar we aankwamen. Dit plein is ontzettend groot en sfeervol. Vaak stonden er artiesten of kunstenaars. Er was altijd wel iets te beleven! Daarnaast staat de bekende klokkentoren van Praag aan dit plein. Deze klokkentoren heeft een astronomisch uurwerk. Ja ja, zul je denken, doe maar niet zo nerdie! Maar ik heb even een gids afgeluisterd, toen er een grote groep toeristen voor de kerk stond! Dit betekent dat naast de tijd, ook de stand van de zon en de maand zichtbaar is.

Kortom, Praag is prachtig! Laat je meenemen in de schoonheden van Praag in onderstaande foto’s!