Paris

The city of love

Eind mei zijn we een weekendje naar Parijs geweest, de city of love 💞 Slechts 6 uur rijden en je bevindt je in een compleet andere omgeving. Een wereldstad als Parijs doet je direct alle stress (als je die al hebt haha) vergeten. Behalve als je met de auto de stad door moet, haha! Wij hebben daarom snel de auto gedropt in een parkeergarage aan de rand van de stad en zijn richting het hotel gelopen.

We waren al eens eerder in Parijs geweest, dus deze keer deden we lekker rustig aan en gingen we ons niet van de ene bezienswaardigheid naar de andere haasten. Een heerlijk hotelletje (met zo'n typisch Frans balkonnetje!!!) in de buurt van Place de la Nation was de perfecte uitvalsbasis.

Ik zeg hierboven wel dat we niet per se de bezienswaardigheden weer hoefden te zien. Maar we konden het toch niet laten om weer een bezoekje te brengen aan de Sacre Coeur, de Eiffeltoren (in het thema van Roland Garros!), het Louvre en natuurlijk de Notre Dame! Prachtige gebouwen, die nooit vervelen. Helaas konden we niet op het plein voor de Notre Dame (ivm de brand en de heropbouw) maar vanuit de naastgelegen wijk (wijk bij het Pantheon) en vanuit de boot over de Seine (zeker doen met zonsondergang, vette aanrader!) kun je er heel mooi op kijken.

Maar we hadden niet altijd een doel om naartoe te gaan. Lekker rondstruinen en maar zien wat je tegenkomt, heerlijk! Zo eindigden we, zonder dat we dat van tevoren zagen aan de buitenkant, in een spelletjes cafe! Het was super druk, en iedereen speelde spelletjes. Grote kasten waren gevuld met spelletjes dozen, zo gezellig! Wij deden lekker mee met een potje kaarten, onder genot van een biertje en een snack😊


Tip!

Ga lekker picknicken in het park voor de Eiffeltoren. Lekker loeren en af en toe vliegt er iemand met een kabelbaan over je heen!


Tip!

De vele elektrische stepjes zijn niet te missen in de straten van Parijs. Elke paar minuten zoeft er wel iemand met hoge snelheid langs je heen en bijna op elke straathoek (en soms ook midden op de stoep) staat er wel eentje geparkeerd. Wij hadden ze nog nooit eerder gezien en waren erg nieuwsgierig geworden! Na wat googlen en het downloaden van de app konden we onze nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en hebben we ook een stapje gehuurd. Deze stepjes heten Lime en kun je 'unlocken' via de Lime app. Deze houdt precies bij hoelang en hoeveel je ermee rijdt. Voor een paar euro heb je heel veel lol en ben je lekker snel van A naar B! Doen!