New York City

The city that never sleeps

The city that never sleeps! The Big Apple! Christmas in New York it isss!!!

In december 2018 zijn wij overzees gegaan, van Amsterdam naar New York. Een droom die uitkwam! New York, bekend van onder andere CSI (New York) en allerlei andere films. We hadden hoge verwachtingen.

Op de 23e van december vlogen we vanaf Schiphol naar Newark Airport. Onze eerste lange vlucht met z’n tweetjes. Gelukkig ging alles volgens plan en kwamen we rond 12 uur ’s middags aan in Newark. Na een pittige (geintje!) ondervraging bij de douane over wat we precies kwamen doen en of we mensen kenden in NY én een gesprek met een medewerker waar ik de ballen van verstond (ik kon toch best een woordje Engels), stapten we in de Airtrain richting the place to be: Manhattan baby!

Vanuit de trein zagen we voor het eerst de skyline van Manhatten, geweldig! We stapten uit bij Penn Station en daar hadden we onze eerste ervaring met de sfeer van NY. Overal mensen, gele taxi’s, kebab wagentjes en toooooórenhoge gebouwen. Zo hoog dat je er een zere nek van kreeg. Een hele bijzondere ervaring. Job 1: onze AirBnb vinden :) Deze lag in Harlem, iets boven Central Park dus we namen de metro uptown. We dachten dat we wel aardige wereldreizigers waren en in heel veel metro’s hadden gezeten, maar we moesten wel even uitzoeken welke lijntjes we het best konden nemen. Na een verkeerde metro, een snelle uitstap, gingen we dan eindelijk in de goede richting!

De eerste avond gingen we mijn verjaardagscadeautje aan Dennis verzilveren: een basketbalwedstrijd bij de Brooklyn Nets! Wat een ervaring en zóo typisch Amerikaans. Cheerleaders, mascottes en borden met ‘Make some noise’ en ga zo maar door.

We hadden thuis al een New York City Pass aangeschaft. Hiermee kun je 6 bezienswaardigheden bezoeken. Tijdens onze trip zijn we o.a. naar Top of the Rock, Empire State Building, 9/11 museum en het museum of Natural History geweest.

Wij vonden persoonlijk Top of the Rock echt een aanrader. Je hebt bovenop deze wolkenkrabber een geweldig uitzicht over de stad, het water en het Central Park. Je kijkt zelfs uit op het Empire State Building, hét symbool van de stad. De Circle Line boottocht hebben we gedaan in de avond. We raden ook zeker aan om in ieder geval ook een keer ’s avonds op pad te gaan. De zee aan lichtjes die je dan tegemoet komen zijn onbeschrijfelijk. De Brooklyn Bridge, warenhuis Macy’s, Chinatown en the High Line mogen ook zeker niet op je lijstje ontbreken.

Wij waren met Kerstmis in New York en reken maar dat dit niet te missen was. De enorme kerstboom bij Rockefeller Center, de kerstlampjes op elke hoek van de straat, de versierde winkeletalages en de vrolijke kerstwensen van de locals. Met kerstmis hebben we vorstelijk (veel!!!) ontbeten bij een typisch Amerikaans tentje. Pancakes met jam en een grote omelet met bacon lagen op ons bord. Een heerlijke bodem voor de rest van de dag en we zaten zo vol dat we dachten de rest van de dag vol te zitten. Een goede oplossing voor een volle buik: lekker wandelen over het terrein van Columbia University, een bezoek aan de St. John the Divine Church en Central Park!

New York maakte al onze verwachtingen waar! Wat een stad, where dreams come true. We hebben onze ogen uitgekeken. Ben jij er al eens geweest? Geniet van onderstaande foto’s en get inspired!