Roadtrip Mallorca

La isla bonita

In de zomer van 2018 vierden wij onze vakantie op het Spaanse eiland Mallorca, één van de Islas Baleares. Via Munster vlogen we voor een prikkie naar Palma de Mallorca.

Twee weken verbleven we op het eiland. Tijdens de eerste week hadden we een Volkswagen camperbusje gehuurd, een huisje op wielen! De tweede week verbleven we in een Finca, een Spaanse vakantieboerderij in Campos. Beide best wel spannende keuzes, maar wat hebben we het bij beide naar onze zin gehad!!

De eerste week in de camper hebben we het hele eiland rondgereden. We waren gestart in de buurt van Cala Millor en hebben vervolgens meerdere (overnachtings)stops gehad in Cala Mesquida, Alcudia, schiereiland Formentor, Port de Soller en Peguera. Bij Mallorca denk je misschien aan het party eiland, maar het is zó veel meer! Het heeft prachtige bergketens, slingerweggetjes, stranden, bossen en schattige stadjes. De camper gaf ons alle vrijheid om het hele eiland te ontdekken, in de snelheid die wij zelf wilden! Na een weekje in de camper, back to basic, zonder douche (wel af en toe een douche op het strand en in een wandelhut, gelukkig!) stonken we naar ons idee behoorlijk (haha, geintje! Of toch niet..) en vonden we het ook wel fijn om naar de Finca te gaan.

De tweede week verbleven we dus op een Finca, een Spaans woord voor vakantieboerderij. Het huis was van een Duitse vrouw, die al 25 jaar op Mallorca woonde. Een enorme boerderij heeft ze omgebouwd tot verschillende gastenkamers. Het was prachtig! Buiten was zelfs een zwembad en in alle hoekjes waren aparte zitjes gemaakt waar je heerlijk kon chillen. We hadden een auto gehuurd aangezien het bijna onmogelijk is om er met openbaar vervoer te komen en zo konden we ook nog de regio rondom Campus ontdekken. De verschillende cala’s (rondom Cala D’Or) waren we fantastisch. Deze baaitjes hebben helderblauw water en vlak achter de strandjes liggen pijnboombossen. We hebben van baai naar baai gewandeld en vielen van het ene prachtige uitzicht in het andere. En dat in een heeerlijke temperatuurtje van 28 graden, qué quieres más?! Wat wil een mens nog meer?!