Cycling Berlin

City of history

Hemelvaart, een extra lang weekend! Dat bracht ons op ideeën. Want waarom thuisblijven als je ook lekker op avontuur kunt gaan?! Maar dan de volgende vraag… Waar gaan we naartoe?

Onze keus viel op Berlijn. Ongeveer 6 uurtjes rijden met de auto en je bent in hartje Berlijn, ideaal voor een weekendje weg!

Woensdag avond reden we rond 18:00 richting de buren, Duitsland. Omdat we ’s avonds (na een werkdag) 6 uur rijden toch wel erg lang vonden en we niet pas midden in de nacht wilden aankomen, hadden we een overnachting geboekt in Hannover. De volgende dag hoefden we nog maar 3 uurtjes te rijden.

In Berlijn wachtte een Airbnb slaapplek op ons: een fijn, supermodern studiootje (slaapkamer, koelkast + badkamer) in de wijk Charlottenburg. Deze wijk is een ideale uitvalsbasis voor een citytrip naar Berlijn. Ook niet onbelangrijk: op de hoek van de straat zat een bakkertje, waar we ’s ochtends konden uitbijten.

Thuis hadden we online al fietsen gehuurd voor dat weekend. Een fiets hebben in Berlijn is echt heel handig. Bijna overal in de stad zijn fietspaden aangelegd en alle bezienswaardigheden liggen op fietsafstand van elkaar.

We hebben dit weekend echt het stereotype toerist uitgehangen. We bezochten alle toeristische highlights:

Brandenburger Tor (symbool van Berlijn!) Door het park Tiergarten gefietst Schloss Charlottenburg (nog een heel mooi paleis) Potsdamer Platz Checkpoint Charlie Holocaust Monument East Side Gallery (echt heel gaaf, en de omgeving langs de rivier ook!) Rijksdag (wat een ontzettend groot gebouw!) Fernsehturm Berliner Dom

Dichtbij de Fernsehturm en de Berliner Dom heb je de Hackescher Markt. Dit is een plein met heel veel cafeetjes en restaurantjes. Echt super gezellig! Als je buik vol is, loop dan nog even met een lekker ijsje langs de rivier de Spree richting de Berliner Dom.

Wij vinden Berlijn echt een hele bruisende stad en de combi van hippe mensen en tentjes, natuur en historie maakt het helemaal compleet.