Vamos a Barcelona

The capital of dreams

Barcelona. Tja, wat zullen we er eens over zeggen. Of beter gezegd, hoe houden we dit blogbericht kort en krachtig? :) Er is namelijk zoveel te vertellen. Deze stad heeft werkelijk alles wat een stad moet hebben!

Pien heeft er een halfjaar gewoond en Dennis is er ook al 4x geweest. Dennis heeft zelfs weer een tripje naar Barca op de planning staan. Dit maakt dat het toch een beetje ‘ons’ stadje is geworden en we het misschien wel beter kennen dan onze eigen woonplaats. Misschien moeten we er dan toch maar een keer echt onze woonplaats van maken…
‘JA JA JA’ schreeuwt ons hartje. Wie weet..


Aan het eind van de Ramblas bevindt zich de pier, ofwel Mare Magnum. Dit is een ontzettend grote ‘mall’, met niet alleen winkels maar ook een aquarium en een bioscoop. Leuk om een keer rond te lopen en voor de bootliefhebbers onder ons, je hebt er ook een prachtig uitzicht op de haven! Een brede straat vól palmbomen waar je heerlijk kunt slenteren, fietsen of skaten. De skaters zijn zeker niet op één hand te tellen ;)

Hierboven laat de onderste foto de setting van bovenaf zien, genomen vanaf de Montjuic berg. Dit is een berg die zich aan de linkerkant van Barcelona bevindt, met bovenop het ‘Castell de Monjuic’. Het is niet alleen gaaf om te het kasteel te ontdekken, maar je hebt er ook een fantastisch uitzicht over de stad. Iets lager dan het kasteel, bevinden zich het Palacio Nacional (kunstmuseum) en het Olympisch stadion. Wij raden aan om deze plekken sowieso mee te pakken bij een bezoekje aan dit deel van de stad.

Tip! Om bij het Castell de Montuic te komen, kun je het best bus 150 nemen. Vlakbij de grote toren op Placa Espanya zit de halte. Echter, als je geen hoogtevrees hebt kun je zelfs de kabelbaan (Funicular de Montuic) nemen naar de top!

Het volgende prachtige plekkie is Tibidabo. Zoals je vast al wel door hebt, zijn wij gek op mooie uitzichten. Tibidabo is een berg aan de achterkant van Barcelona. Bovenop staat een kleurrijk reuzenrad en een kerk met een groot standbeeld op de top. Met helder weer kun dit schouwspel zien liggen vanuit de stad zelf!

Je kunt er komen met de trein vanuit het centrum (Placa de Catalunya), met lijn S1 of S2. Stap uit bij halte Peu del Funicular. Vervolgens kun je hier overstappen naar de kabelbaan ‘Funicular de Vallvidriera’, die je naar het hoogste punt brengt. Je kunt ook gaan lopen (of nou ja klimmen en klauteren!), zoals wij gedaan hebben. Je moet wel uithoudingsvermogen tonen, want in dat geval, zul je die dag heel wat traptreden beklimmen. De klim is zeker de moeite waard want de trappen en straatjes lopen langs de mooiste villa’s van Barcelona! Uiteindelijk bereik je Tibidabo en zul je je ogen uitkijken. Het uitzicht is adembenemend!

Tip! Ga de kerk binnen en neem het liftje naar het hoogste punt. Je staat nu naast het standbeeld! Het is echt gaaf om te bedenken dat je dit standbeeld vanuit het centrum van de stad kunt zien liggen, en dat je dit nu gewoon kunt aanraken!

Tip! Natuurlijk moet je een keer over de Ramblas lopen en vooral ’s avonds is het een gezellige bedoeling, maar blijf niet uren rondhangen op de (vooral heel drukke) Ramblas. Wij raden aan om lekker op avontuur te gaan in de omliggende wijken. Echter kun je dit beter niet ’s avonds doen, dus… als je lekker efficient Barca wil bekijken: Ga Overdag de omliggende wijken ontdekken en ’s Avonds lekker struinen over de Ramblas En… wees niet bang dat je de Ramblas dan nooit overdag zult zien. De straat is het meest centrale punt van Barcelona. Wedden dat je er hoe dan ook langs zult komen?!

Een ander fijn plekje is het Ciutadella park. Hier hangt een ontzettend lekker hippie sfeertje. Van kunstenaars tot goochelaars, en van acrobaten tot yogi’s (zo heet dat toch, mensen die yoga doen?), je vindt ze hier allemaal. Het Parc de la Ciutadella heeft een fontein met gouden paarden en een klein meertje waarop je romantisch in een bootje kunt varen (net als in The Notebook!). Het park grenst aan de Arc de Triompf. Waarschijnlijk ken je de Arc met name van Parijs, maar Barcelona heeft er ook eentje en die is zeker niet minder mooi.

Tip! Midden in ‘el Gotico’ ligt het restaurant Tucco. Je zult even moeite moeten doen om het te vinden, maar als je eenmaal binnen zit en een menu hebt besteld ben je verkocht! Er zijn verschillende menu’s te bestellen voor minder dan een tientje. Dit is INCLUSIEF hoofdgerecht (van lasagne tot empanadas), nagerecht (creme brulee/cheesecake, jammie!) en een drankje. En we garanderen je, het is overheerlijk!

Tip! Houdt je van een goeie party in een luxe, exclusieve club? Vlak naast de twee wolkenkrabbers aan het strand, vind je de clubs Pacha, Shoko en Opium. Vanaf een uur of 1 ’s nachts breekt het feest hier los. Normaal betaal je rond de 15/20 euro entree, maar als je je inschrijft op een gastenlijst kun je gratis naar binnen! Shaz-guestlist is zo’n gastenlijst. Op de website www.barcelonaparties.com, staat precies beschreven hoe het werkt. Let wel op dat de drankjes hier niet het goedkoopst zijn…

Je hebt vast wel gemerkt dat wij een big fan zijn. We hopen dat we jullie overtuigd hebben om ook een bezoekje te brengen aan Barca! Mocht je nog vragen hebben over Barcelona of hulp nodig hebben met het uitstippelen van een (fiets)route, let us know!